Kinderpsycholoog Oudenaarde
Over ons

Groepspraktijk kinderpraat

Opvoeden zonder zorgen

Kinderpsycholoog Oudenaarde

Jasmijn Malfliet

- Coördinator -


Ik ben Jasmijn, kinder- en jongerenpsycholoog, leerkracht en oprichtster van kinderpraat. Ik werk vanuit het kader van de cognitieve gedragstherapie, aangevuld met andere denkkaders om zo een aanbod te kunnen bieden op maat van de cliënt. 


Hoe ik aan kinderen uitleg wat mijn job inhoud? Ik help kinderen blij worden en ik help draken temmen. Heel wat kinderen omschrijven mij als de praatjuf. De praatjuf waarbij we knutselen. We knutselen rond wat zich afspeelt in ons hoofd en in ons hart. Door dit creatieve werken geven we samen taal aan wat er leeft. Om te kunnen begrijpen wat een kind denkt, voelt en waarom het de dingen doet die het doet ga ik in hun schoenen gaan staan.  Dit geeft vaak verrassende inzichten. En omdat geen enkele voet hetzelfde is, werken we steeds op maat.


In de praktijk bots ik vaak op de noodzaak aan een beter emotiebegrip bij kinderen. Hun emoties kunnen hevig tekeer gaan en vast te komen zitten. Vastzittende emoties zorgen vaak voor een vaste mindset. Een mindset die ons denken, voelen en doen kleurt. Samen ervaren, herkennen, en benoemen we emoties. We streven hierbij naar een beter emotiebegrip én betere emotiehantering bij het kind, de thuisomgeving én de schoolcontext.


Studies:

  • Master in de Psychologie (Klinische psychologie)
  • Master in de Psychologie (Arbeid- en organisatiepsychologie)
  • Specifieke lerarenopleiding in de Psychologie
  • Professionele bachelor in het sociaal werk


Op regelmatige basis volg ik workshops, vormingen en opleidingen om mij te blijven bijscholen. Hierbij hecht ik groot belang aan recente wetenschappelijke onderzoeksresultaten.


ONS TEAM

Evelien

Psycholoog

Integratief therapeut

Jana 

Klinisch psycholoog

Kaat

Klinisch psycholoog

Emiel

Klinisch psycholoog

Sara

Klinisch psycholoog

Daphne

Trainer

Psychotherapeut i.o.