Mijn naam is Daphne. Al van kleins af aan ben ik nieuwsgierig naar het functioneren, voelen en denken van de mens. Vanuit de humane wetenschappen stroomde ik door naar de bachelor klinische psychologie. Ik ben van mening dat we als mens heel ons leven lang groeien. Dat we voor uitdagingen en keuzes komen te staan waarmee we aan de slag kunnen. Dat we onderweg soms eens moeten stoppen om onze rugzak af te zetten of op zoek gaan naar wie onze rugzak mee kan helpen dragen en ondersteunen.
Naast een luisterend oor en empatische sfeer bied ik graag een veilige plek waar je als mens en/of systeem centraal staat. Bij mij kan je jezelf zijn en vrij uit spreken, zonder (be)oordeeld te worden. Ik geloof dat een goede therpateutische relatie cruciaal is om samen op pad te gaan. Hierbij banen we ons een weg doorheen de obstakels met als doel de uitdagingen van het leven gericht aan te pakken op jouw eigen tempo. Bovendien streef ik er naar om mij op frequente basis bij te scholen via opleidingen, vormingsdagen en workshops.
In het werken met zowel kinderen, jongeren en hun ouders als volwassenen beoog ik een ruimte te creëren waarin je, als cliënt(systeem) centraal staat en je gehoord voelt. In therapie kan er individueel gewerkt worden, maar kan, indien gewenst, de context ook worden betrokken.
Bovendien kan je bij mij terecht voor koppeltherapie, waarbij belangrijke interpersoonlijke aspecten horende bij een relatie zoals o.a. communicatie onder de loep wordt genomen met als doel dichter bij elkaar te komen.
De voorbije tijd heb ik mij verdiept in perinatale thema’s waaronder psychologische problemen tijdens de zwangerschap of na de bevalling, twijfels of onzekerheden bij (aanstaande) ouders, kinderwens, verlies van zwangerschap, enzovoort. Ook in geval van dergelijke specifieke hulpvragen kan je zeker langskomen.
Ik ben Jana. Ik behaalde mijn Master in de Klinische psychologie aan de Universiteit Gent, waar ik mijn passie ontdekte voor het werken met kinderen en jongeren. Tijdens mijn stage en in het werkveld verwierf ik reeds enige ervaring in de bijzondere jeugdzorg, en werkte ik samen met gezinnen die in de opvoeding vastgelopen zijn. Daar heb ik een sterke affiniteit ontwikkeld voor het systemisch denkkader, iets wat mijn werken als psycholoog mee kleurt. Naast individuele gesprekken met kinderen en jongeren, geloof ik namelijk in het belang van het betrekken van de ruimere context: ook mama, papa, broers of zussen kunnen belangrijke figuren zijn in het traject van een kind of jongere. In mijn benadering, geïnspireerd door de systemische en oplossingsgerichte benaderingen, vind ik het in de eerste plaats belangrijk dat we elkaar kunnen ontmoeten en er een veilige context kan gecreëerd worden. Samen met cliënten wil ik vervolgens op zoek gaan naar waar ze op botsen, in hun ontwikkeling, persoonlijk functioneren en/of met hun omgeving. Hierbij is mijn focus steeds gericht op datgene wat wel nog mogelijk en haalbaar is. Verder beschouw ik levenslang leren als een belangrijke waarde, waardoor ik mij steeds blijf bijscholen en nieuwe dingen wil ontdekken.
Mijn naam is Sara. Ik ben afgestudeerd als klinisch psycholoog aan de Universiteit van Gent. Naast mijn job in de groepspraktijk Kinderpraat werk ik als psycholoog in een OOOC, waar kinderen in verontrustende opvoedingssituaties verblijven. Ik ben reeds lange tijd geboeid door het gedrag, gedachten en gevoelens van mensen. In het secundair onderwijs volgde ik de richting Humane Wetenschappen. Al snel sprak het mij aan om nadien Psychologie te studeren. Gedurende mijn laatste jaar van mijn opleiding Psychologie en na het doorlopen van mijn stage ging ik aan de slag in de bijzondere jeugdzorg. Gedurende mijn werk als psycholoog hanteer ik een combinatie van verschillende theoretische benaderingen zoals invloeden vanuit de systeemtherapie, oplossingsgerichte therapie en gedragstherapie. Daarnaast hecht ik veel belang aan mij blijvend bij te scholen om nieuwe ideeën en technieken te integreren in mijn werkwijze.